UsII-51/24 od 14. ožujka 2024.

KLASA: 24/9
UsII-51/24 od 14. ožujka 2024.
Tehnička i stručna sposobnost- Važeća dozvola ili certifikat o kvalificiranim servisnim inženjerima, ovlaštenim od strane proizvođača uređaja- Oslanjanje/podugovaranje/vlastiti resurs ponuditelja- Pregled i ocjena ponuda- Teret dokaza- Članak 268., 273., 280., 290. i 403. ZJN 2016

S obzirom da iz podataka u spisu i utvrđenog činjeničnog stanja proizlazi da je zainteresirana osoba AnAs d.o.o. Zagreb kao tehničke stručnjake, nominirala dipl. ing. Zorana Znaora, servisnog inženjera, Tomislava Cordazza, servisnog inženjera i mr.sc. Zrinku Švob Troje, aplikativnog inženjera, dok je u ponudi dostavila potvrdu odnosno certifikat od strane proizvođača za servis predmetnog uređaja za stručnjaka Ettore Bruni, nije moguće zaključiti u kakvom su odnosu odabrani ponuditelj, odnosno zainteresirana osoba AnAs d.o.o. i serviser Ettore Bruni.
Točno je da tužitelj u Dokumentaciji o nabavi nije tražio da certificirani serviser bude zaposlenik ponuditelja, međutim, za valjanost ponude bitno je da je traženi stručnjak raspoloživ odabranom ponuditelju bilo kao vlastiti resurs ili putem primjene instituta oslanjanja na sposobnost drugog gospodarskog subjekta ili podugovaranja.
S obzirom da u ESPD obrascu navodi tri stručnjaka od kojih niti jedan nije Ettore Bruni, nije jasno čiji je resurs certificirani serviser Ettore Bruni budući da ga odabrani ponuditelj odnosno zainteresirana osoba AnAs d.o.o. nije nominirao u ESPD obrascu.
 

Poveznica na Rješenje

Poveznica na Presudu