Predstavnici DKOM-a sudjelovali na petoj godišnjoj radionici o E-nabavi u RH

Europska komisija već 5. godinu za redom organizira radionicu, odnosno godišnji sastanak predstavnika Europske Komisije  i Republike Hrvatske o sustavu javne nabave u RH.
 
Na navedenoj radionici Republika Hrvatska, odnosno predstavnici institucija u sustavu javne nabave prezentirali su postignuća u protekloj godini, planove za budućnost i izazove u sustavu javne nabave.
 
Na  online radionici, održanoj 11. svibnja 2021., pored predstavnika Europske Komisije, sudjelovali su i predstavnici DKOM-a, predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Uprave za trgovinu i politiku javne nabave (Sektor za nabavu i Služba za digitalno gospodarstvo), Središnji državni ured za središnju nabavu te Narodne novine d.d.
 
Predstavnici institucija prezentirali su postignuća iz svog djelokruga, pri čemu je DKOM prezentirao podatke o učinkovitosti e-žalbe, odnosno o utjecaju njenog korištenja na skraćivanje prosječnog roka rješavanja predmeta  pred DKOM-om, kao i daljnje planove ka učinkovitijoj pravnoj zaštiti i onemogućavanju zlouporabe prava na žalbu.
 
Na kraju radionice predstavnici Europske Komisije iskazali su zadovoljstvo s prezentiranim postignućima i daljnjim planovima razvoja sustava javne nabave te su iskazali želju za prezentiranjem istih kao primjer dobre prakse i drugim državama članicama EU.