Mreža revizijskih tijela u javnoj nabavi JI Europe

Albanska komisija za javnu nabavu, kao članica Mreže revizijskih tijela u javnoj nabavi Jugoistočne Europe, u suradnji sa SIGMA OECD i Europskom bankom za obnovu i razvoj, organizirala je i održala u Tirani 14. lipnja 2023. godine radionicu "Razvoj sustava revizije i pravnih lijekova – sadašnjost i budućnost“.

Na ovoj radionici namijenjenoj članicama Mreže i osoblju koje podržava rad tijela za reviziju postupaka javne nabave, sudjelovali su predstavnici SIGMA OECD-a i Europske banke za obnovu i razvoj.

Iz Mreže su prisustvovali predstavnici revizijskih tijela u javnoj nabavi iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Slovenije kao i Uprava za javne nabave iz Turske.

Na radionici su iz Državne komisije sudjelovali Maja Kuhar, predsjednica i Zvonimir Jukić, član Državne komisije. Predsjednica Kuhar je izložila problematiku implementacije presuda Suda Europske unije u odluke revizijskog tijela te sudjelovala na panelu „Neovisnost revizijskog tijela“, dok je član Jukić sudjelovao na panelu „Digitalizacija i transparentnost revizijskog tijela" tijekom kojeg je predstavio uspjehe Državne komisije u digitalizaciji žalbenog postupka i poslovnih procesa Državne komisije općenito.