Bilateralna suradnja revizijskih tijela

U sklopu bilateralne suradnje revizijskih tijela u postupcima javne nabave Hrvatske i Crne Gore, predsjednik Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Goran Matešić, boravio je u službenoj posjeti Državnoj komisiji za kontrolu javnih nabavki Crne Gore, dana 23. rujna 2014. godine.
Ovom prigodom, predstavnici nadležnih revizijskih tijela susreli su se na najvišoj razini i upoznali se s organizacijom i sustavom pravne zaštite.
Predsjednik Državne komisije, Goran Matešić, prenio je neka od iskustava koja su pratila Republiku Hrvatsku tijekom razdoblja koje je prethodilo punopravnom članstvu u EU.    
Na sastanku je iskazana spremnost na suradnju i pomoć pristupanju Republici Crnoj Gori u punopravno članstvo Europske Unije, u području javne nabave, te organiziranju zajedničkih stručnih skupova i drugih vidova suradnje.
U sklopu radnog posjeta, predsjednik Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Goran Matešić, susreo se i s Mersadom Mujevićem, direktorom Uprave za javne nabavke Crne Gore, ujedno i šefom radne grupe za Pregovaračko poglavlje 5, koji ga je upoznao s aktivnostima koje pregovarački tim ulaže u proces EU integracija.